Haberin yayım tarihi
2015-12-01
Haberin bulunduğu kategoriler

Vrijheid, democratie, veiligheid en saamhorigheid

Zeki Baran

Vice-voorzitter en lid gebiedscommissie Rotterdam Charlois 

Wat is aan de hand mensen? Omdat een aantal idioten uit naam van God mensen dood schiet moet ik mijn leven veranderen? Dan moet ik bang zijn van dat soort beesten? Nee dat doe ik niet. Ik ben niet bang van deze barbaren. U zou ook niet bang moeten zijn.

Waarom moet ik me verantwoordelijk voelen omdat deze idioten zich moslim noemen? Waarom zou een jong meisje met een hoofddoek aangesproken worden op de daden van deze idioten? Deze idioten willen juist precies dat voor elkaar krijgen. We moeten dus geen ruimte geven aan deze idioten.

Trouwens, deze idioten zijn overal. Als ik even een paar maanden terug kijk: Tunesië 38 doden, Libanon 43 doden, Turkije 102 doden, Frankrijk 129 doden, en nog veel meer. Beste mensen, terroristen zijn terroristen. Die kunnen overal zijn. We moeten aan hen geen ruimte geven. Wat zij willen bereiken is angst en tweedeling in onze samenleving. Iedereen heeft daarom belang bij saamhorigheid.

Stelt u zich eens voor dat dit soort barbaren iets doet bijvoorbeeld in de Rotterdamse metro, waarvan mijn en uw kinderen gebruikmaken. Wij worden dan samen slachtoffer. Laten we onze handen ineen slaan, geen ruimte geven aan deze idioten.

We leven gelukkig in een democratisch paradijs. Laten we elkaar goed vasthouden om dit paradijs nog mooier te maken. Natuurlijk hebben daarvoor veiligheid nodig. Natuurlijk moeten er een aantal maatregelen genomen worden. En dat moet niet ten koste gaan van onze democratie.

Dit land is van ons allemaal. Natuurlijk zijn wij verdrietig, natuurlijk zijn wij boos, natuurlijk willen wij dat soort idioten niet om ons heen hebben. Maar wij moeten wel verder. Wij moet nog harder werken om dit mooie land nog mooier te maken. Lang leve de saamhorigheid!

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.