Haberin yayım tarihi
2010-06-25
Haberin bulunduğu kategoriler

Derde editie Antwerp Pride groter en breder dan ooit

Het holebifestival Antwerp Pride is aan zijn derde editie toe en belooft groter dan ooit te worden. Van 24 tot 27 juni staan er activiteiten op de agenda die homoseksualiteit willen benadrukken en normaliseren. Publiekstrekkers blijven echter de feestelijkheden.
 
Gegroeid uit het privé-initiatief Navigaytion, heeft de happening de laatste twee jaar alleen maar aan belangstelling gewonnen. Het internationale karakter lijkt ook dit jaar verzekerd door de komst van het IGTLA (International Gay & Lesbian Travel Association), die een conventie plant tijdens de festiviteiten.
 
Meer dan een parade
Antwerp Pride wil echter meer zijn dan een thematische parade rond homoseksualiteit. De bedoeling van de organisatoren is om een koepel te creëren die ook het sociale en culturele aspect van het holebi-zijn onder de aandacht brengt. Naast de optredens, modeshows en bezoeken aan culturele centra vinden er daarom ook seminaries plaats waar de rol van holebi’s binnen de samenleving wordt besproken.
 
Gelijke kansen
Het onderliggende thema van deze derde Antwerp Pride is diversiteit. “Zowel binnen als buiten de holebigemeenschap willen we drempelverlagend werken. Zo geven we ook aandacht aan andere minderheden”, vertelt promotor en voorzitter Bart Abeel. “Met dit evenement willen we niet enkel ijveren voor de rechten van holebi’s maar aangeven dat iedereen gelijke kansen verdient, ongeacht zijn afkomst, religie, geslacht of overtuiging.”
 
Steun van de horeca
Dat homoseksualiteit en biseksualiteit stilaan uit de taboesfeer raken, is ook te merken aan de publieke steun voor dit project. Heel wat Antwerpse horecazaken en culturele centra verlenen hun steun aan het driedaagse festival en bieden kortingsbonnen of andere voordelen aan festivalgangers. De festivalorganisatie van zijn kant tracht de toeristische trekpleisters in de stad zoveel mogelijk aan te prijzen. Op de site van Antwerp Pride wordt bezoekers aangeraden om zeker eens een toer te maken langs de historische bouwwerken, musea en sportcentra.
 
‘Gays got talent’
Het officiële openingsfeest aan de Draakplaats en het afsluitende concert op de Grote Markt beloven de grote publiekstrekkers te worden. Met optredens van onder andere Liliane Saint-Pierre, Isabelle A en de finale van gays got talent hoopt men op zondagavond deze derde editie af te sluiten met een knaller.
 
© 2010 - StampMedia - Bart Steurs
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.