Haberin yayım tarihi
2010-06-28
Haberin bulunduğu kategoriler

Grote recordpoging double dutch speed in Centraal Station

De jonge organisatie Planet Jump Rope, gespecialiseerd in Rope Skipping, organiseert op 3 en 4 juli een recordpoging double dutch speed in het Centraal Station van Antwerpen. Vijf teams uit België zullen 24 uur tussen twee touwen springen.
 
Dit evenement vindt op hetzelfde tijdstip plaats in zeven andere landen: Brazilië, India, Hong Kong, Oostenrijk, USA, Singapore en Zweden. "Die landen zijn via een livestream met elkaar verbonden en op de website kan iedereen de recordpoging en het aantal sprongen live volgen. De sprongen worden elektronisch geteld en om de vijf seconden komen de sprongen op de website."

Een miljoen sprongen
 
"Het zal een groots evenement worden", aldus Maarten Goedemé van Planet Jump Rope. "Het is de bedoeling om minstens een miljoen sprongen te verzamelen." Elk land heeft vijf teams van vier personen en om de tien minuten wordt er van team gewisseld. 'Double dutch' is het springen tussen twee touwen. België wordt vertegenwoordigd door DDF, No Gravity, RSC Rivierenhof, Hipe Skip Merksem en GymFlex. Voor de recordpoging worden de sprongen van alle deelnemende landen samengeteld. "In 2007 hebben we tien uur gesprongen in het Wijnegem Shopping Center. Toen hadden we met 168.000 sprongen een record."

'Turntablism'

Beat 4 Battle zorgt voor 26 internationale top-dj's, die 24 uur lang zullen draaien in Antwerpen om de Belgische teams aan te moedigen. "De dj's komen uit Frankrijk, Duitsland en België en zijn wereldwijd te horen en te zien via de livestream." Beat 4 Battle is gespecialiseerd in 'turntablism' en 'beatmaking'. De dj's vullen elkaar perfect aan en zullen niet alleen muziek maken, maar ook spektakel. Een radiostation in Dubai gaat de 24 uur livemuziek uitzenden. "Via Skype gaan we ook regelmatig interviews doen met de andere landen en die worden ook via de livestream uitgezonden. Alles gebeurt vanuit het Centraal Station in Antwerpen."

Graffiti

Bram De Ceurt, een van de beste graffiti-artiesten in België, heeft voor dit evenement een wall-art van twee op vier meter gemaakt die te bewonderen zal zijn in het Centraal Station tijdens de recordpoging. "Hij kan heel realistisch werken", vertelt Maarten. 
Op 3 juli om 15 uur zal de recordpoging van start gaan. "Met de start van veel festivals en de doortocht van de Tour de France in Antwerpen hopen we veel supporters te mogen verwachten in het station!"

De sprongen zijn te volgen op http://worldrecord.pjr.be/

© 2010 – StampMedia  – Laure Van Gestel
===
Op de foto:
Maarten Goedemé van Planet Jump Rope

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.