Haberin yayım tarihi
2010-05-26
Haberin bulunduğu kategoriler

Hogeschool organiseert eigen 'spring break' festival in Hasselt

Onder een stralend lentezonnetje vond woensdag 19 mei in Hasselt de eerste editie van Burnout Afternoon plaats. Voor dit nieuwe namiddagfestival werd het Kapermolenpark omgetoverd tot een heuse festivalweide. Het initiatief kwam van de tweedejaarsstudenten van de richting PHL Music.

Jarenlange ervaring en een goed geoliede marketingmachine zijn niet nodig om een alternatief dancefestival op poten te zetten, zo blijkt. Met deze eerste editie slaagden de studenten er meteen in om een duizendtal enthousiastelingen op de been te krijgen.

Spring break

PHL Music bestaat ondertussen twee jaar en diende dringend op de kaart gezet te worden. Een goed concept was dus een must. Uiteindelijk werd beslist om naar analogie van de Amerikaanse 'spring break', waar studenten massaal samen komen om al feestend even aan de boeken te ontsnappen, een namiddagfestival te organiseren. Dit komt in België vrijwel niet voor.

Op Burnout Afternoon konden jongeren zich vlak voor de examens nog eens een namiddagje uitleven. Qua genres werd gekozen voor Rock, Electro, Drum and Bass en Dubstep. Het beperkte budget liet niet toe om echt grote namen aan te trekken, maar met onder andere Rave Our Souls en Vermin Twins konden de studenten toch een mooie affiche presenteren.

Drugs en alcohol

Pijnpunt bij festivals zijn vaak drugs en alcoholgebruik bij minderjarigen. De organisatie was hier realistisch in: "We proberen verboden middelen zoveel mogelijk te mijden. Zelf mogen we niet optreden, maar als we iets zien, melden we het meteen aan de security en die kunnen de betrokken personen de toegang tot het festivalterrein ontzeggen", zegt student Marcus Deblaere.

Samenwerken

De studenten van PHL Music lagen aan de basis van het festival, maar eigenlijk werd de hele school erbij  betrokken. Zo nam bijvoorbeeld de afdeling Marketing de promotie voor haar rekening en kon beroep worden gedaan op de richting Techniek voor de opbouw van de drie podia.

"De organisatie van het festival was een leuke ervaring, maar ook vooral een leerschool", zegt Deblaere nog. "Een briljant idee hebben en dit daadwerkelijk realiseren is een wereld van verschil. Communicatie met zowel de medewerkers als het publiek is daarbij essentieel."
 
© 2010 – StampMedia – Elise Meekers

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.