Haberin yayım tarihi
2010-05-25
Haberin bulunduğu kategoriler

Manager verbiedt Belgisch-Congolese ster Baloji op te treden

GENK - De manager van de Belgische-Congolese zanger Baloji verbood hem zaterdag op het mondiale festival Saka Saka  op te treden. Het concert zou volgens hem veel te laat zijn, en door de nachtelijke koude zou Baloji ziek kunnen worden, waardoor hij niet zou kunnen optreden op de vele 'belangrijkere' optredens waarvoor hij geboekt is.

Baloji Tshian is een Belgische-Congolese zanger die Afrikaanse rap, reggae, rock en rumba verbindt met soukous, mutuashi, funk en afrosoul. "Baloji zelf wou een performance geven maar het mocht niet van zijn manager", vertelt Thalia Ndabagobetse, presentatrice van Saka Saka.

Onaanvaardbaar

"Baloji had bevestigd voor een optreden om middernacht. Dat ze hier ineens om negen uur aankomen en eisen om hun voorstelling op dat moment te geven vind ik onaanvaardbaar. We gaan de andere artiesten niet stoppen omdat Baloji hier is", aldus Yodi Omankoy , organisator van het evenement.

Kindsoldaten

Saka Saka is een jaarlijks drie dagen durend wereldfestival dat al vijf jaar georganiseerd wordt. Dit jaar stond het in het teken van de 50 jaar onafhankelijkheid van Congo. De opbrengsten van het festival gaan naar de opbouw van een school in Congo die bedoeld is om kindsoldaten op te vangen.

De festivalgangers zagen dus een optreden van Baloji door hun neus geboord. Omankoy:  "Dat de manager van Baloji  concerten in Couleur Café, Les nuits botaniques en La boule noir verkiest boven een liefdadigheidsconcert is onbegrijpelijk. Baloji kwam zijn contract niet na. Dit was heel jammer want heel veel mensen waren speciaal voor hem gekomen."

© 2010 - StampMedia - Lisa Akinyi May

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.