Haberin yayım tarihi
2012-05-10
Haberin bulunduğu kategoriler

Hoboken'de Grip Aşısı Kampanyası Başarılı Sonuçlar Verdi.

Hoboken İlçe Encümeni Yeliz Çıtak Anvers Büyükşehir Belediyesi Sağlık Merkezi ile birlikte başlattıkları ‘Grip Aşısı Kampanyası’ndan başarılı sonuçlar aldıklarını açıkladı.

Özellikle 66 yaş yukarısına yönelik kampanyadan alınan sonuçların oldukça çarpıcı olduğu belirtildi.

Bu kampanya konusundan Encümen Çıtak tarafından yapılan açıklamayı okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.

 

Griepactie in Hoboken boekt resultaten!

Sinds 2008 werd in de kring Hoboken-Kiel-Valaar, in samenwerking met LOGO Antwerpen, Dienst gezondheid Stad Antwerpen en het district Hoboken, een griepvaccinatiecampagne voor het district Hoboken opgezet. Na evaluatie en bijsturing wordt deze campagne sindsdien jaarlijks herhaald.  Binnen deze campagne werden de Hobokense inwoners ouder dan 66 jaar door het district aangeschreven om zich te laten vaccineren voor seizoensgriep. Dit schrijven werd begeleid door een folder. Aan de artsen uit de kring werd gevraagd te registreren, al dan niet elektronisch, hoeveel patiënten zij vaccineerden, en hoeveel vaccinaties hiervan het gevolg waren van het schrijven.

In 2010 werden 5760  senioren (66+) aangeschreven door district Hoboken.  De impact van de brief stijgt met 45%, toename verkochte griepvaccinaties. In elke leeftijdscategorie is er een stijging te bemerken van 32 à 33 %

° Iets meer mannen laten zich vaccineren dan vrouwen.

° 70+ ers hebben al een traditie om zich te laten vaccineren. Er is vooral een stijging van vaccinatiegraad bij de 65- 69-jarigen.

° Mogelijke gezondheidswinst voor Hobokense senioren= in totaal werden 18 hospitalisaties vermeden en 28 overlijdens enkel door te vaccineren tegen seizoensgriep. In financiële cijfers omgezet: 9 dagen hospitalisatie aan 5000 € p.p. x 18 = 90000 € enkel aan kosten voor hospitalisatie.

Dit zijn gigantische bedragen! Als schepen voor het seniorenbeleid ben ik uiteraard fier op deze cijfers. Dit project zal elk jaar herhaald worden!

Citak Yeliz

Districtsschepen Seniorenbeleid en Heemkunde

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.