Haberin yayım tarihi
2013-10-01
Haberin bulunduğu kategoriler

Kamile Altıntaş:Dit is een gebeurtenis dat niet door de beugel kan.

Geachte,

ik ben Altintas Kamile, tot 26.09.2013 was ik PWA-medewerkster op de school Sint-Bavo(lageronderwijs) als middag toezichter.

Bij deze wil ik u op de hoogte brengen en tegelijkertijd klacht neerleggen over een zeer gevoelig en belangrijk thema voor de moslim gemeenschap.

Het betreft een geval op Sint Bavo school (lageronderwijs) Apostelhuizen 2 te Gent. Dit is een gebeurtenis dat niet door de beugel kan.

Op 26.09.2013 stond er spaghetti bolognaise (varkensvlees) op het menu. Dat het om varkensvlees gaat heb ik vernomen van de keukenchef op school. Er was ook vegetarisch saus maar zeiden dat dit enkel voor het personeel was. Ook de moslim peuters en kleuters kregen spaghetti met het varkensvlees op hun bord. Als middagtoezicht kon ik dit niet aanvaarden en heb ik al de personeel die daar aanwezig en heb ik al de personeel die daar aanwezig was op gewezen waarop ze weigerden om vegetarisch saus aan de moslim kinderen te geven.

Op mijn reactie reageerden 2 leerkrachten 1) Veronique Veeckman en 2) Kathleen Liestienne met racistische opmerkingen zoals: " De moslim kinderen moeten niet op dit school zitten maar moeten vertrekken naar een ander school. Ik voelde mij op dat moment zeer vernederd en machteloos. Leerkracht Veronique Veeckman heeft mij fysiek aangevallen terwijl ik hun namen op papier probeerde te zetten en beschuldigde mij van onrespectloos gedrag terwijl zij helemaal geen respect tonen aan de moslim kinderen.

De directeur heeft op een bedreigende manier gezegd dat ik moest zwijgen en het verzwijgen ook en ook duidelijk gezegd dat ik vanaf vrijdag 27.09.2013 niet meer moest komen werken. Ik ben daar vertrokken direct richting stadhuis om klacht neer te leggen bij schepen van onderwijs maar die was niet aanwezig , dan ben ik bij schepen Tapmaz geweest, van daaruit ben ik naar meldpunt discriminatie geweest en ook naar de politiekantoor en onbudsdienst. Ik heb ook telefonisch contact gehad met parlementslid Veli Yuksel.

Ik hoop dat hier een gevolg aan wordt gegeven.

Met hoogachting

Altintas Kamile

Ps:Brief van de lezer ``Zonder commentaar``

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.