Haberin yayım tarihi
2011-09-20
Haberin bulunduğu kategoriler

Kunst door de ogen van jonge Turken

Op zondag 11 september ging de tentoonstelling `Jonge Turken` van start in het Genkse cultuurcentrum C-mine. Nog tot en met 23 oktober is er heel wat kunst te zien van zes jonge Turken.

De naam van de tentoonstelling mag zeer letterlijk genomen worden. Alle exposanten hebben een Turkse achtergrond maar deze tentoonstelling toont de betekenis van kunst voor de artiest, ongeacht de origine.

Gökhan Girginol brengt in zijn installatie fotografie, video en schilderwerk samen. Hij haalde zijn inspiratie uit bezoeken aan psychiatrische instellingen in de Franse Loirestreek. Öznur Özturk gooide het over een heel andere boeg met haar foto`s van het Turkse Offerfeest.

Detectivescène

Seyran Kirmizitoprak studeerde Vrije Kunsten aan Sint-Lukas in Brussel. Ze maakte een detectivescène door het gebouw die bestaat uit mysterieuze installaties met paarden, spinnen, eten, haren en meer. "Kunst is vrij. Iedereen mag er zijn eigen mening over hebben. Ik wil mensen laten inzien dat ze meer moed moeten tonen. Ze moeten durven opkomen voor zichzelf en hun emoties", vertelt Kirmizitoprak.

Theater

Girginol regisseerde als bachelorproef het theaterstuk `Fons van Achtertuin`. Het decor bestaat uit verschillende kunstwerken en plasticfolie als venster voor het podium. De 21-jarige Damien Chapelle vertolkt de hoofdrol. Verder kan je werken bezichtigen van Abdul-Vahit Duman, Derya Akgüre en Eser Ünal.

© 2011 - StampMedia - Shana Massy

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.