Haberin yayım tarihi
2011-02-24
Haberin bulunduğu kategoriler

Limburg geeft discriminatie een gezicht

"Discriminatie is een zeer ruim begrip. Bovendien zijn niet alle ongelijke behandelingen discriminerend. Vaak is dit onduidelijk voor mensen", zegt Ellen Renson, integratieambtenaar van Hasselt. Daarom willen deze twee Limburgse centrumsteden met hun campagne mensen informeren over wat discriminatie nu juist is. "We hebben er voor gekozen om via persoonlijke verhalen elke vorm van discriminatie een gezicht te geven. Voor mensen die niet tot één van de gediscrimineerde mannetjes behoren, is er het figuurtje Jan met de pet", zegt Renson. "Hij staat voor alle discriminaties die de andere mannetjes niet uitbeelden".

Het meldpunt in Genk staat in voor acht gemeenten in Limburg. Dat in Hasselt staat in voor de zesendertig overige Limburgse gemeenten en ook voor Zoutleeuw, Geetbets, Landen en Diest in Vlaams-Brabant.Bekendheid krijgen

Deze negen gezichten worden verspreid in het straatbeeld. Zo is er de buscampagne, waarbij meer dan twintig bussen rondrijden met deze discriminatiepersoonlijkheden. Renson:. "Daarnaast worden er maxiborden van de mannetjes in Genk en Hasselt neergezet en stickers uitgedeeld aan bedrijven en interimkantoren. Er komt ook een facebookpagina die vooral mikt op de jongeren."

Geen klachtenbureau

Volgens Wim Dries, burgemeester van Genk, is het niet de bedoeling dat de meldpunten een klachtenbureau worden. Meldingen die niets te maken hebben met discriminatie worden doorverwezen naar de Federale instanties "In 2010 kwamen er achtenveertig discriminatiemeldingen voor Genk binnen en achtendertig voor Hasselt. Voor negen meldingen waren wij niet bevoegd, omdat het niet om discriminatie ging", zegt Tanja Croci, meldpuntmedewerkster Genk. Volgens Croci komen er op het meldpunt vooral meldingen binnen over racisme, handicaps en leeftijd.

© 2011  - StampMedia – Goele Theunis
 
===
Foto bijschrift:
Op 21 februari startte de gezamelijke campagne van de meldpunten in Hasselt en Genk rond discriminatie: DiscriNImeer. Ellen Renson en Toon Hermans (schepen van Gelijke kansen in Hasselt) tonen samen het gezicht voor armoede..

 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.