Haberin yayım tarihi
2011-08-24
Haberin bulunduğu kategoriler

Niet de politie maar de Schepen van middenstand ging langs bij Ildem Mode

Rechtzetting

Naar aanleiding van het persbericht over de etalagepoppen met hoofddoek van de nieuwe winkel ‘Ildem Mode’ te Leopoldsburg, wenst de verantwoordelijke van de integratiedienst Leopoldsburg Samia Chekimi een rechtzetting. 

Bij bevraging door de integratieambtenaar van zowel de eigenaar Erhan Demir als zijn echtgenote die aanwezig waren bij het voorval, blijkt er totaal geen sprake te zijn van een politie inval om de hoofddoeken te verbieden op de etalagepoppen.

Niet de politie maar de Schepen van middenstand ging langs bij Ildem Mode. Dit om de eigenaars welkom te heten, te feliciteren met de nieuwe zaak en hen op de hoogte te brengen van het bestaan van een  middenstandsraad. Een procedure die voor elke nieuwe handelszaak word gebruikt.

Tijdens dit bezoek is door de schepen aangehaald dat hij door meerdere mensen  is aangesproken over de etalagepoppen met hoofddoek. Niet enkel hij, maar ook de eigenares maakte zich de bedenking of dit de drempel niet verhoogt voor een bepaald koperspubliek.

Er werd meermaals benadrukt dat de eindbeslissing volledig bij de eigenaar ligt.  Op eigen initiatief heeft men bij Ildem Mode beslist om de hoofddoeken van de etalagepoppen te verwijderen. 

Het gemeente betreurt deze miscommunicatie. Er is altijd een goede verstandhouding geweest met de verschillende Turkse winkels in Leopoldsburg. De gemeente wil dit graag zo houden. 

Samia Chekimi

INTEGRATIEAMBTENAAR

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.