Haberin yayım tarihi
2012-04-24
Haberin bulunduğu kategoriler

Telenet vraagt zendersuggesties aan Limburgers

Telenet schrapt enkele buitenlandse zenders uit het analoge aanbod. Veel Limburgers zijn niet tevreden. Infrax-voorzitter Wim Dries en Limburgs gedeputeerde van Welzijn Mieke Ramaekerszaten samen met verenigingen en Telenet om tot eenoplossing te komen.

Limburgse analoge tv-kijkers kunnen binnenkortniet meer naar het Italiaanse RAI Uno, het Griekse NET of TV Polonia kijken. Inde provincie wonen wel veel mensen die afkomstig zijn uit Italië, Griekenlandof Polen. Zij moeten nu overschakelen op digitale televisie of een schotel omhun vertrouwde kanalen te ontvangen. Op de beslissing kwam veel kritiek.Digitale televisie zou te duur en te moeilijk zijn. Berichten uit het land vanherkomst zijn immers belangrijk voor velen.

Gedeputeerde Ramaekers: "Mensenmoeten inderdaad de kans krijgen om die zenders te bekijken. Maar je moetvooruitgang niet in de weg staan. Als die zenders nu niet verdwijnen, dan ishet wel binnen twee jaar. Het is vooral belangrijk dat mensen duidelijkgeïnformeerd worden over digitale televisie en de verschillende formules die erbestaan."

Eenmalige kost

"Uit de vergadering bleek datveel mensen niet wisten dat je een digibox kan aankopen voor de eenmalige kost van€ 50", zegt burgemeester van Genk en Infraxvoorzitter Dries. Voor de restbetaal je enkel een kabelabonnement. Op die manier ben je niet interactief,maar geniet je wel van het volledige aanbod." Benny Salaets, directeurContent Management van Telenet voegt toe: "Bovendien hebben we een sociaaltarief, dat mensen in financiële problemen toch de kans geeft het kabelaanbodte ontvangen."

Kritisch opvolgen

Wat betreft dat aanbod blijkt Telenetvragende partij voor voorstellen. "Op dit moment bieden we bijvoorbeeldnog geen Maghrebijnse kanalen aan", zegt Salaets. "Al proberen we welcontacten te leggen met zenders. Dat is niet altijd gemakkelijk. Het Italiaanseaanbod wordt alvast uitgebreid met RAI2 en RAI3." Ramaekers: "Als mensenhun wensen doorgeven, kan het aanbod voor hen uitgebreid worden. Wij blijven hetaanbod ook kritisch opvolgen, iedereen moet zich erin kunnen vinden."

Infrax-voorzitter Dries benadrukt ookhet bestaande analoge aanbod. "Wij in Limburg hebben al jaren ongeveerzeven kanalen meer dan de rest van Vlaanderen. Nu verdwijnen er een aantal zenders,maar er blijft een breed aanbod over. Het is dus niet zo dat iedereen moetoverschakelen op digitale tv. Ongeveer honderdduizend gezinnen kijken noganaloog in Limburg. Zij moeten nu vooral goed geïnformeerd worden over de veranderingen,dan kunnen ze zelf beslissen of ze digitaal willen gaan kijken."

Scooterteams

Telenet besliste na de infovergaderingom de opdracht van hun scooterteamste verlengen en uit te breiden. Die teams trekken naar de mensen om hun dewerking en voordelen van digitale televisie uit te leggen. Dit wordt nuopengetrokken naar verenigingen, zodat geïnteresseerden in groep uitleg kunnenkrijgen.

© 2012 - StampMedia - Paul Eyben, foto: Maurizio Ciranni

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.