Haberin yayım tarihi
2009-11-04
Haberin bulunduğu kategoriler

De Week Van De Smaak İn Genk

PROEVEN VAN TURKIJE?

IN GENK KAN DIT TIJDENS DE WEEK VAN DE SMAAK! 
  
In Genk proef je van 12 tot 22 november van het echte Turkije.


Het stadsbestuur van Genk, Turkse handelaars en verenigingen slaan de handen in elkaar om de Turkse keuken te beleven. Smaken, gastvrijheid, samen zijn en de Turkse Genkenaren (beter) leren kennen, staan centraal tijdens de Genkse Week van de Smaak.
Welkom in gastvrij, warmhartig en smakelijk Genk ! 
  
De 'Week van de Smaak' is een (eet)cultureel evenement dat van 12 tot 22 november 2009 plaatsvindt in Vlaanderen. Tijdens die week kan je kennismaken met 'smaken' en eetculturen en genieten van eten en drinken, gastronomie en alles wat daarbij komt kijken. De Week van de Smaak kiest voor openheid en ontdekking. Ieder jaar staat er een ander land in de kijker. Na Zwitserland (2006), Italie (2007) en Frankrijk (2008) werd dit jaar Turkije uitgekozen als gastland. Een uitgelezen gelegenheid voor het stadsbestuur om samen met Genkse Turkse verenigingen en handelaars een gevarieerd activiteitenprogramma uit te werken. 
  
Naast kookworkshops met een speciaal uit Istanbul overgevlogen topchef ( 14-16 november), fototentoonstellingen in de Bibliotheek en in Shopping 3 trekken vooral twee evenementen de aandacht. Tijdens het weekend van 14 en 15 november wordt feestzaal Anatolia omgetoverd tot een kleurrijke Turkse bazaar waar je allerlei verrassende lekkernijen kan proeven in een volkse, gezellige sfeer. Op de 'Merhaba!' ervaar je het echte gastvrije Turkije.

Het weekend later (zaterdag 21 november) kan je gratis aanschuiven aan de Langste Tafel in de gangen van Shopping 3 in Genk-centrum. Turkse verenigingen kropen achter het fornuis en serveren een hapjesbord met verschillende meze of in de namiddag een bord met zoetigheden. Inschrijven hiervoor kan via de handelaars in Shopping 3 of via de website www.uitingenk.be

Lees het volledige programma van de Genkse Week van de Smaak op www.uitingenk.be
 
Organisatie:

Stad Genk: Diensten Cultuur, Toerisme, Economie in samenwerking met Turkse handelaars en verenigingen
 
Verantwoordelijke mandataris:
Schepen van Cultuur
Vera Withofs

0476 69 90 07 – vera.withofs@genk.be  
 
Coördinatie:
Dienst Cultuur – Stad Genk
Stadsplein 1
3600 Genk
089 65 38 11
Cultuur@genk.be  

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.