Haberin yayım tarihi
2009-11-07
Haberin bulunduğu kategoriler

Studenten van tutoringproject op stap in Beringen

Vanaf oktober 2009 pakt Onderwijs & Gezin i.s.m.middenschool Sint-Jan, Vrij CLB West-Limburg, Provinciale Hogeschool Limburg en P.W.A Beringen uit met een nieuw project, tutoring Leren Thuis Leren. In dit project ondersteunen en begeleiden vanaf oktober 2009 15 studenten van de lerarenopleiding bachelor secundair onderwijs van de Provinciale Hogeschool Limburg 15 leerlingen van de middenschool te Beringen.

Iedere student begeleidt in een 1-op-1-relatie een leerling en zijn ouders gedurende een volledig schooljaar. Leren leren is de rode draad.

Bovendien werkt de student samen met een uitgebreid netwerk waaronder de school, het CLB en Onderwijs & Gezin.

Onderwijs & Gezin neemt vooral de regierol van het hele project op zich en ondersteunt actief de school bij het uittekenen van haar huistaakbeleid. Zo is er niet alleen een lijn in het huistaakbeleid in het basisonderwijs maar is het ook een kans om dit verhaal door te trekken naar de eerste graad van het secundair onderwijs.

Om de studenten met Beringen te laten kennismaken, organiseerde Onderwijs & Gezin op 27 oktober 2009 een introductiedag in Beringen. De studenten gingen samen met alle partners binnen het project op stap in Beringen.

Ze brachten een bezoek aan alle partners binnen het project die hun werking voorstelden en duidelijk maakten wat hun taak binnen het project is en welke ondersteuning zij kunnen bieden. Er werd een wandeling door de Tuinwijk gemaakt waar de buurtopbouwwerker hen wegwijs maakte en meer uitleg gaf over de verenigingen en organisaties die ze passeerden. Tijdens onze wandeling brachten we ook een kort bezoek aan 2 lagere scholen die verduidelijkten hoe ze kinderen die het moeilijk hebben ondersteunen. [OpicC:13470]

De studenten hebben natuurlijk niet enkel aandacht voor de leerling binnen het schoolgebeuren, maar ook voor de leerling buiten de schoolse omgeving. Om de studenten te laten kennismaken met het ontspannende aspect, hebben we hen laten kennismaken met de Music Club, Deze vzw richt lessen in voor het bespelen van instrumenten voor de Turkse muziek en folklore. De Music club heeft ons voorzien van een lekker middagmaal met typische Turkse gerechten en met bijhorende muziek. Van daaruit werd de reis verder gezet naar middenschool Sint-Jan waar externe deskundige Philippe Paelman de studenten een vorming gaf over huistaakbegeleiding en –beleid.
[Zpic:13471]    [Zpic:13472]     [Zpic:13473]
[Zpic:13474]    [Zpic:13475]     [Zpic:13476]
[Zpic:13477]    [Zpic:13478]     [Zpic:13479]
Sarah Govarts
Onderwijs & Gezin Beringen

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.