Haberin yayım tarihi
2010-02-19
Haberin bulunduğu kategoriler

Youssef Rahimi:'Vechtsport gaat niet om agressie, wel om sport'.

"Mensen kijken onterecht neer op vechtsporten. Met onze community website fightclub.be willen we informatie, foto's en wedstrijdverslagen aanbieden aan vechters en toeschouwers." Aan het woord is Youssef Rahimi (27), mede-oprichter van www.Fightclub.be  .

Fightclub.be is een community website over kickboksen, thaiboksen, K-1 en MMA. In september 2008 is de site opgericht door vier ondernemende kerels. "Het idee is vier jaar geleden al ontstaan, maar toen hadden we er de middelen niet voor. Twee maanden na het lanceren van de site begon het bezoekersaantal enorm te stijgen", aldus Rahimi.

Negatief beeld

"Met dit concept willen we het negatieve beeld van vechtsport veranderen en het imago van de verschillende clubs versterken. Het gaat niet om de agressie, maar om de sport. Vele vechtsporters worden rustig door het beoefenen van hun sport", legt Rahimi uit.

Internationale faam

Door hun website maken de jongens Belgische vechters bekend in binnen- en buitenland. "Murat Direkci doet aan thaiboksen en hij is de meest succesvolle vechter in België. Hier herkennen de mensen hem niet, maar in Japan is hij een ster. Hij deelt er vaak handtekeningen uit." Ook in Nederland is de Antwerpse thaibokser van Turkse origine bekend. "Het idee om een website te maken over vechtsporten is in Nederland heel populair. In België bestond het concept niet eens. Wij waren de eerste die zo'n site lanceerden."

Veel vechters in Antwerpen

"In Antwerpen worden veel zalen afgehuurd voor trainingen", vertelt Azeddine Mousati, een medestichter van fightclub.be. "Veel jongeren interesseren zich voor vechtsporten, vooral jongens van allochtone origine. Voor hen is de sport een soort uitlaatklep. Sommige jongeren worden gediscrimineerd door onze samenleving. Door kickboksen of thaiboksen worden ze rustig", verklaart Rahimi. "De populariteit van vechtsporten is de laatste jaren toegenomen. Eurosport heeft de sport mee bekend gemaakt. Ze begonnen grote wedstrijden uit Japan op de buis te brengen, waar karate en kickboksen enorm populair is. Vechtsport is daar zoals voetbal in België."

"Boksen is een elitaire sport"
 
Boksen hoort niet bij de sporten die fightclub.be volgt. Volgens Youssef is boksen een elitesport. "Als Sugar Jackson vecht in de Lotto Arena, worden er veel BV's uitgenodigd en is er veel media-aandacht. Als er in onze sector iets georganiseerd wordt, komen er vooral jongeren op af die zo'n ticket maar net kunnen betalen."
 
500 unieke bezoekers per dag

"We hebben per dag gemiddeld zo'n 500 unieke bezoekers. Bij rechtstreekse verslagen van wedstrijden loopt dat aantal op tot 3000, dat zijn echte piekmomenten!"
© 2010 – StampMedia – Laure Van Gestel

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.