Haberin yayım tarihi
2010-04-14
Haberin bulunduğu kategoriler

Creatief met de toekomst

Hoe ziet de wereld er in 2030 uit? Het is aan de jeugd om dat ze zeggen, want het antwoord zit ongetwijfeld al ergens in een maffe hersenkronkel. Go2030 spoort jongeren aan om over de wereld na te denken en hun toekomstbeeld op een creatieve manier weer te geven.
 
In 2030 werken we allemaal thuis. Boodschappen worden aan huis geleverd dankzij een ingenieus transportsysteem en studeren doen we lekker op ons eigen tempo vanuit de studeerkamer, met onze spinnende robotkat op de schoot. En gezien alle huizen tegen dan ondergronds zijn, moeten we de lift nemen om een stapje in de wereld te zetten. Toegegeven, we kunnen er een beetje naast zitten, maar het is best mogelijk dat de wereld er binnen twintig jaar zo uitziet. Dagdromen over de toekomst, het mag nu eenmaal.
 
Creativiteit

"Knutsel jouw wereld in elkaar", dat is de boodschap waarmee Go2030 jongeren wil aanzetten om na te denken. Het woord 'knutselen' mag je in deze context letterlijk nemen, want Go2030 daagt creatievelingen tussen 16 en 26 jaar uit om hun toekomstwereld in beeld te brengen. Voor jongeren is het een unieke kans om hun gevoelens, plannen en de dingen waarvan ze wakker liggen aan de wereld te tonen. Ze kunnen een filmpje maken, een powerpoint-voorstelling gebruiken of hun toevlucht zoeken bij andere nieuwe media.
 
Jongerenjury

De bedoeling van de organisatoren is jongeren te laten brainstormen en debatteren over de toekomst. Zo maken ze werk van een open en solidaire samenleving. Go2030 spreidt de vleugels zowel in Vlaanderen als in Wallonië uit. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jongerenjury. Een groep professionele kunstenaars verwerkt de twee winnende toekomstvisies, eentje uit elk taalgebied,  tot een grote artistieke productie.
 
Deelnemen

Go2030 wordt georganiseerd door 'eeland', dat ook Limburgse jongeren uitnodigt om over de toekomst na te denken en aan deze wedstrijd deel te nemen.  Dat kan je doen via Facebook, door lid te worden van de groep 'Funk up your future'. Je kan ook een mailtje sturen naar thomas@elab.be. De inschrijvingen lopen nog tot 30 april.
 
 ã 2010 - Stampmedia – David Tucci

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.