Haberin yayım tarihi
2012-03-21
Haberin bulunduğu kategoriler

Antwerpse buurt bewoners delen enquêtes uit

Het wijkoverleg Noord ant-woorddeelde enquêtes uit aan het Sint-Jansplein in Antwerpen op 16 maart. Tot 6 april polst de vereniging naar de tevredenheid van de buurtbewoners over hunwijk in Antwerpen-Noord. Eind mei zijn de resultaten beschikbaar.

Noord ant-woord deelt 14.000 enquêtes uit van 9 maart tot 6 april 2012. De bevragingpeilt naar de bemerkingen van de inwoners over de huidige staat van hun wijk. Deorganisatie wil weten wat er moet veranderen. De enquête is opgesteld in hetNederlands, het Frans en het Engels om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Diversiteit

De bedoeling is om met zoveel mogelijk inwoners te praten over de toekomstvan Antwerpen-Noord. Centraal op de agenda staan de uitdagingen en de mogelijkeverbeteringen van de wijk. Bijvoorbeeld de aanpak van het druggebruik en meergroen op straat.

Ongeveer dertig buurtbewoners zijn vertegenwoordigd in het wijkoverleg."De allochtonen in onze vereniging zijn beperkt. Dat willen weveranderen", zegt Koen Wynants van Noord ant-woord. "We proberenrepresentatiever te zijn door samen te werken met moskeeën, scholen en socialeorganisaties."

Verkiezingen

Het wijkoverleg beseft dat 14.000 mensen de enquête niet spontaan invullen.Daarom gaan de medewerkers op pad om mensen te ondervragen op straat. Een andermiddel om meer mensen te bereiken is een online enquête. "Aanvankelijk leek heteen succes, maar nu blokkeert de website vaak, dat is jammer. We proberenzoveel mogelijk mensen te bereiken", zegt Wynants.

Sint-Jansplein

Meer dan 100 mensen vulden de enquêtes in op het Sint-Jansplein. "Wezijn tevreden over de opkomst", zegt Wynants. "Er is te weinig groen in mijn straat en de automobilistenrijden er te snel", zegt Jan Vereecken (58) die aan Viaduct Dam woont. DianaVan Dunnegem (65) woonde twintig jaar in de Gasstraat. "Taal is hetgrootste probleem in de wijk. Dat heb ik aangegeven in de enquête. Ik vermelddeook hoe belangrijk ik het vind dat mensen uit verschillende culturenovereenkomen."

In oktober vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. "Eind mei 2012is het resultaat openbaar voor het publiek. Met zicht op de aankomendeverkiezingen bezorgen wij onze conclusies aan de politici", zegt Wynants.

© 2012 - StampMedia - Tekst enfoto: Ilkan Demir

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.