Haberin yayım tarihi
2012-03-15
Haberin bulunduğu kategoriler

Mededeling van de Europese Raad van Marokkaanse theologen

Mededeling van de Europese Raad van Marokkaanse theologen

De Europese Raad van Marokkaanse theologen veroordeelt ten strengste de criminele aanslag op moskee al-Riḍā in de gemeente Anderlecht te Brussel op maandagavond 12 maart 2012, met als gevolg de dood van de imam van de moskee en een aantal gewonden.

Er wordt bevestigd door de Raad dat zulke afschuwelijke daden in tegenstrijd zijn met zowel de religieuze als de humane waarden.

Diep  geschokt en bedroefd  willen wij ook onze innige deelneming betuigen aan de familieleden van de overledene, en wensen wij een snelle genezing voor de gewonden.

De Raad roept alle moslims in België zich te verenigen en zich de cultuur van dialoog, communicatie, samenwerking en wederzijds respect toe te eigenen,. Daarnaast moeten zij een bron zijn van veiligheid en stabiliteit voor de maatschappij waarin zij leven.

De Europese Raad van Marokkaanse theologe

Bruxelles, le 14 mars 2012

Communiqué de presse du Conseil européen des Oulémas marocains (CEOM)

Incendie criminel à l’encontre de la mosquée Reda

Le Conseil européen des Oulémas marocains (CEOM) condamne avec fermeté l’acte criminel perpétré à l’encontre de la mosquée REDA de la Commune d’Anderlecht, le lundi 12/03/2012 et qui a coûté la vie à l’imam de cette mosquée.

Le Conseil européen des Oulémas marocainsconfirme que cet acte odieux est en contradiction totale avec les valeurs religieuses et humaines.

Le Conseil exprime sa profonde tristesse et présente ses sincères condoléances à la famille de la victime et souhaite un prompt rétablissement aux blessés.

Le Conseil lance un appel à tous les musulmans de Belgique d’œuvrer pour l’union, pour le respect mutuel et d’être les défenseurs de la paix et la stabilité au sein de notre société.

Taher TUJGANI

Président

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.