Haberin yayım tarihi
2010-05-21
Haberin bulunduğu kategoriler

Beringen'de Neler Oluyor?..

Türk toplumunun yoğun oolarak yaşadığı yerleşim birimlerinden biri olan Beringen belediyesinde son aylarda özellikle siyasi arenada oldukça gergin, sıkıntılı gelişmeler oluyor.

Beringen belediye yönetimini CD&V ve SPa partileri paylaşıyor. Ancak son zamanlarda aralarında sert tartışmalar gözlüyoruz.

Beringen belediyesi yönetiminin büyük ortağı olan CD&V partisi gurup başkanı Patrick Witters haber servisimize gönderdiği bir yazı ile durumun vahametini ortaya koyuyor.

Başkan Witters özellikle Türk kökenli SPa'lı politikacılar Selahattin Koçak ve Ahmet Koç'un Belediye toplantılarına katılmayarak Beringen belediye sınırları içersinde yaşayan binlerce vatandaşa götürülecek hizmetlerin aksatılmasından şikayet ediyor..

Gundem Haber Sitesi olarak bizlere aktarılan durumu okurlarımızın bilgilerine sunuyoruz. Bu konuda ilgili şahışlarında söz haklarının saklı olduğunu belirtmek isteriz.
 




C H R I S T E N D E M O C R AT I S C H  &  V L A A M S   
 
GEMEENTERAAD 17 mei 2010 
  
Geachte heren van de pers,
 
  
Naar aanleiding van de recente coalitiestrubbelingen en met het oog op de nakende gemeenteraad van 17 mei 2010 waar deze problematiek het onderwerp zal uitmaken van vragen vanuit de oppositie, voelt CD&V, omwille van het algemene belang en de relevantie voor de Beringse bevolking, de morele plicht de  veruit ondermaatse betrokkenheid en aanwezigheid van enkele leden van het college van Burgemeester en Schepenen tijdens het schepencollege en gemeente-raden aan de kaak te stellen.
 
De Beringse bevolking, die recht heeft op een slagvaardig en competent bestuur, alsook de betrokken gemeentediensten, de Burgemeester en andere schepenen, verdienen immers beter.
 
De hiernavolgende cijfers tonen aan dat bepaalde leden van het schepencollege er meer dan uitzonderlijk, ja haast gewoonlijk, en absoluut meer dan aanvaardbaar, gewoon niet aanwezig zijn tijdens schepencolleges en gemeenteraden, waardoor andere leden van het college van Burge-meester en schepenen er alleen voor staan op het ogenblik van de besluitvorming. 
 
Afwezigheid tijdens de zittingen van college van Burgemeester en schepenen van januari 2007 tot en met april 2010

Mondelaers Marcel :           14,2 %
Webers Maurice     :           7,8 %
Cuypers Anne         :           7,2 %
Koç Ahmet              :           34,80 %
Leyssens Annie      :           13,10 %
Koçak Selahattin    :           40,80 %
Witters Patrick      :           12,2 %           (tot 31/12/2009)
Schops Dave          :           5,4 %             (tot 31/12/2009)
 
 
Gemeentraden 2007-2008 en 2009 : totaal aantal 34
 
Aantal gemeenteraden waarop CBS-lid afwezig was tijdens de ganse zitting :
 
Mondelaers Marcel :          3
Webers Maurice     :          2
Cuypers Anne        :           2
Koç Ahmet             :           7        (18,8 %)
Leyssens Annie     :           2
Koçak Selahattin   :          10       (29,3 %)
Witters Patrick      :          2
Schops Dave         :           0

 
[ZpicL:15577]De cijfers liegen er niet om.
 
Deze inertie laat zich helaas niet alleen gevoelen bij de besluitvorming doch ook bij de voor-bereiding ervan tijdens de dagdagelijkse leiding van de betrokken diensten.
 
Het hoeft geen verder betoog dat deze inertie de constructieve samenwerking tussen de beide coalitiepartijen ernstig ondermijnt.
 
CD&V betreurt de deze gang van zake en  roept alle verkozen raadsleden en aangestelde manda-tarissen binnen college van Burgemeester en schepenen op hun mandaat plichtsbewust en met de nodige ernst op te nemen opdat het gezamenlijke beleidsplan, ten gunste van de Beringse bevolking, kan uitgevoerd worden. 
  
Mvg, 

Patrick Witters 
 
Fractieleider CD&V-Beringen

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.