Haberin yayım tarihi
2009-05-16
Haberin bulunduğu kategoriler

Week van de Opvoeding: 16 tot en met 23 mei 2009

Van 16 tot en met 23 mei 2009 vindt in Vlaanderen opnieuw de Week van de Opvoeding plaats.

Week van de opvoeding

Nestwarmte en duidelijkheid mogen bij het opvoeden van kinderen niet ontbreken. Zo simpel en tegelijk heel moeilijk te realiseren is het. Volgende week loopt in Vlaanderen 'De week van de opvoeding', bij die gelegenheid geven expertisecentra invulling aan dat waar velen van ons dagdagelijks mee bezig zijn.

Het wordt wel vaker geopperd, tegenwoordig is een kind grootbrengen niet eenvoudig. Deels omdat we ons meer dan vroeger vragen stellen, deels omdat de omgeving waarin onze kinderen opgroeien ook meer vragen oproept. 'De week van de opvoeding' helpt alvast een uitkomst te vinden voor situaties waarin iedereen die een kind opvoedt wel eens verzeild raakt.

In Vlaanderen bieden organisaties als 'Kind en Gezin', de 'Gezinsbond', het 'Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen', 'Sensoa' en andere initiatieven opvoedingsondersteuning en deskundigheid. Het Vlaams expertisecentrum coördineert hun aanbod en brengt het naar alle geïnteresseerde opvoedingsverantwoordelijken en daar horen ouders in de eerste plaats bij.

Overal in Vlaanderen worden evenementen en lezingen georganiseerd. Op wijkfeesten gaat het over de gezellige kant van het gezinsleven. In opvoedingswinkels kan informatie worden verzameld. Lezingen behandelen thema's als de dagelijkse praktijk van het opvoeden, het maatschappelijk aspect ervan en de toenemende complexiteit van de samenleving, kinderen en echtscheiding, pubers in huis, schoolse vraagstukken, veilig online gaan voor kinderen en seksuele opvoeding. 'Positief opvoeden' is altijd het motto.

Alle informatie over 'De week van de opvoeding' die in Vlaanderen loopt van 16 tot 23 mei.
[OpicC:11481]
 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.