Haberin yayım tarihi
2012-02-09
Haberin bulunduğu kategoriler

Finse piste verhoogt loopgenot Warandepark in Diest

De Finse piste is een feit. Met enige fierheid kondigt de stad de officiële opening aan. Hiermee komt de stad tegemoet aan de vraag van de joggers om naast de huidige atletiekpiste te kunnen lopen op een piste met een zachte bovenlaag in houtsnippers.

‘In het Warandepark gaat het om een traject in lusvorm van 625 meter lang en 1,5 meter breed. De lus wordt verbonden met het huidige wandelpad van 250 meter lang en 2 meter breed rond de tennisterreinen. Zo kunnen de liefhebbers per ronde een totale lengte van 875 meter afleggen. We zijn zeer blij om zo’n project te kunnen realiseren.’zegt schepen voor sport Murat Celik.

De stad Diest, stedelijke sportraad en de Diestse atletiekclub nodigen alle sportievelingen van de stad uit om zondag 12 februari om 11 uur de Finse piste officieel mee in te lopen. De Diestse atletiekclub geeft het startsein en zal met een groep joggers het traject officieel inlopen. Daarna wordt iedereen uitgenodigd in de polyvalente kantine van de atletiekclub (onder de staantribune aan de kant van de Halve Maan) voor een hapje en een drankje.

Lopen zal op de Finse piste ook ’s avonds heel vlot en veilig kunnen, want ze wordt over de hele lengte verlicht. Bij het wandelpad is dat al zo. De werken hebben 74.000 euro gekost. Ook na de opening van het nieuwe looptraject blijven joggers welkom op de atletiekpiste in het Warandestadion. Ze kunnen daar terecht op maandag, woensdag en vrijdag van 19 tot 22 uur en op zondag van 9 tot 12 uur.

Meer info voor de pers:

Murat Celik – schepen van Sport – 0484 53 32 25 - murat.celik@diest.be

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.