Haberin yayım tarihi
2013-09-03
Haberin bulunduğu kategoriler

AYRIMCILIĞI PROTESTO EDİYORUZ.

Lommel Türk Toplumu temsilcileri tarafından bir Türk kökenli göçmen gençlerinin eğitim kurumlarında haksızlıklarla karşılaştıkları ve bu durumunun toplum tarafından kabul edilemeyecek bir durum olduğu belirtiliyor.

Lommel Türk Toplumunun temsilcilerinin isteği üzerine söz konusu haksızlık, ön yargı ve ayrımlıkla ilgili basın bildirisini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Belçika’da iyi eğitim almış olsada göçmen kökenli bir kişinin nasıl ayrımcılığa uğradığının anlaşılması bağlamında bilgilerinize sunulan bu açıklama oldukça manidardır.

*********

Geachte,

Wij sturen u deze brief omdat er een allochtone leerkracht op de school van onze kinderen op een oneerlijke en onrechtvaardige manier is behandeld en niet is aangenomen voor het schooljaar 2013-2014.

Ondanks dat we in de beginfase van deze oneerlijke behandeling en/of beslissing een protestbrief (zie bijlage) met de handtekeningen van de ouders hebben opgestuurd, zijn wij nooit terug gecontacteerd geweest door de schooldirectie. Uiteindelijk hebben we zelf de schooldirectie gecontacteerd waarop ze ons vertelden dat er 2 ouders niet tevreden zijn van de allochtone leerkracht en dat ze daardoor hem niet hebben aangenomen.

Dus dan kloppen de volgende zaken zeker nietEr werd ten eerste aan de leerkracht gezegd dat hij niet werd aangenomen omdat hij geen les kon geven in het 3de graad omwille van zijn diploma.

-Wanneer bleek dat hij wel les kon geven in het 3de graad, werd er gezegd dat de andere collega een hoger diploma heeft! Achteraf bleek dat ze beiden hetzelfde diploma hebben. Trouwens de allochtone leerkracht heeft meer ervaring dan de andere.

-Zijn de ouders die het beslissen wie aangenomen moet worden? Zo ja, Waarom komen onze mengen dan niet in aanmerking?

-De leerkracht zou een slechte beoordeling hebben gekregen op een lesobservatie tijdens het schooljaar 2012-2013, maar volgens de leerkracht klopt dit ook niet want er is geen onvoldoende verslag of bewijs van tijdens het schooljaar 2012-2013.Anders hadden ze dit toch kunnen voorleggen?

-En als laatste, mag de schooldirectie deze informatie zomaar aan de ouders doorgeven?

Wij hebben gewoon gevraagd om de beslissing die op een foute basis is genomen opnieuw te bekijken, maar jammer genoeg is dit niet gebeurd, waardoor we onze teleurstelling willen uiten.   

Tot nu toe waren we in het algemeen tevreden over het schoolgebeuren op de GO Mercurius. Natuurlijk hoorden we wel her en der dat er racistische opmerkingen en discriminerende zaken gebeurden t.o.v. allochtone leerlingen, maar hebben dit altijd stil gehouden. Maar als we nu zien dat er een allochtone leerkracht op een oneerlijke manier wordt weggestuurd dan beginnen onze twijfels te vergroten! 

Onze vraag is nu, om deze zaak te onderzoeken en ons te overtuigen dat de keuze van deze tijdelijke leerkracht op een eerlijke, rechtvaardige en op een menselijke manier is gebeurd, wat de schooldirectie niet heeft kunnen of willen doen.

Met vriendelijke groeten,

Turkse gemeenschap van Lommel

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.