Haberin yayım tarihi
2010-02-01
Haberin bulunduğu kategoriler

Vlaams Belang Şimdide Minareleri Diline Doladı.

Flaman Bölgesinin ırkçı ayrımcı partisi olarak bilinen Vlaams Belag bu sefer minareleri diline doladı.

Vlaams Belang minareler hakkında basına bir bildiri göndererek Belçika'nın İslam'laştığını vurgulamaya çalıştı.

Bidiride Flaman Bölgesinde toplanan vergi gelirleri ile minare yapıldığı ve minarelerin İslam Emperyalisminin sembolü olduğu iddia edildi.

Vlaams Belang bildirsinde yakın zamanda Houthalen Yeşil Camii minaresinin bir gün içinde dikildiği ve eski bakan Marino Keulen tarafından 2009 yılında resmen tanınan cami'ye 10 bin Avro devlet yardımı verileceği belirtiliyor. Ayrıca minarenin toplam 75 bin Avro'ya mal olduğu bilgisine de yer verildi.

Camiler ve Minareler konusunu baştan sona çarpırarak kamuoyuna duyurmaya çalışan Vlaams Belang partisinin basın duyurusunu okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.

Filip Dewinter: "Minaretten op moskeeën zijn symbolen van islamisering en islamimperialisme."

Fractie . persberichten

Vlaams belastingsgeld voor snelbouwminaret op Yesil Camii-moskee Houthalen-Helchteren

21.01.2010 - Deze week werd op de Yesil Camii-moskee in Houthalen-Helchteren op nauwelijks één dag tijd een uit Turkije geïmporteerde minaret gebouwd van 20 meter hoog. De Yesil Camii – ook wel 'groene moskee' genoemd – werd in mei 2009 door toenmalig Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen erkend, wat voor de moskee de weg opende naar subsidiëring met Vlaamse en provinciale belastingsgelden.

Uit het erkenningsdossier waarover het Vlaams Belang beschikt blijkt dat de Yesil Camii-moskee in haar financiële planning een buitengewone provinciale toelage heeft opgenomen van 10.000 euro die de tekorten in de werking van de moskee moet dekken, ondermeer veroorzaakt door de bouw van de minaret. In het dossier wordt vermeld dat de vermoedelijke kostprijs van de minaret 75.000 euro zou bedragen. De Limburgse belastingbetaler zal dus mogen opdraaien voor de bouw van de minaret.

Bovendien kan de moskee mogelijk ook rekenen op financiering via het Vlaams bouwfonds voor religieuze gebouwen. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois bevestigde in de plenaire zitting van het Vlaams Parlement op 2 december 2009 immers dat gelden uit dit fonds voor hem ook kunnen gebruikt worden voor de financiering van minaretten.

Vorig jaar bleek ter gelegenheid van een Zwitsers referendum nog dat er bij de bevolking geen enkel  maatschappelijk draagvlak bestaat voor de bouw van minaretten. 57 procent van de Zwitserse bevolking sprak zich toen uit voor een bouwverbod op minaretten. En opiniepeiling van de website van de De Standaard toonde aan dat ook in Vlaanderen een grote meerderheid van de bevolking voorstander is van een minarettenverbod.

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat de bouw van een minaret een politiek statement is. De bouw van een minaret door een moskee is een uiting van de niet-integratie in onze samenleving en staat symbool voor het islamimperialisme en de islamisering van onze samenleving. Voor het Vlaams Belang is het onaanvaardbaar dat de Vlaamse belastingbetaler financieel moet opdraaien voor de bouw van een minaret door een moskee. Het Vlaams Belang eist dan ook de onmiddellijke stopzetting van de subsidiëring van de Yesil Camii-moskee door de provincie Limburg en de Vlaamse overheid. 

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.