Haberin yayım tarihi
2011-09-19
Haberin bulunduğu kategoriler

Genk ve Kayseri Ekonomik İlişkileri Güçlendiriyor.

Genk ve Kayseri şehirleri arasından ekonomik ilişkileri güçlendirmek adına oluşturulan bir heyet Perşembe günü Belçika’dan Kayseri’ye hareket edecek.

Belçika’da özellikle ticari ve ekonomik alanlarda faaliyetleri ile bilinen Betiad(Belçika Türk Girişimciler Birliği) aracılığı ile yapılan ilk girişimler bu hafta başlayacak olan ziyaretle somut adımlar haline dönüştürülmüş olacak.

Genk belediye başkanı Wim Dries önderliğinde organize edilen Kayseri gezisine, belediye başkan yardımcıları Erik Gerits ve Ali Çağlar’da katılıyor.

Genk şehri ile Kayseri arasında ekonomik ve dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacı ile başlatılan bu projeye Genk şehri ve Limburg bölgesi kanadından Unizo, Voka, VKW en de VIG (Vereniging Industriëlen Genk), LRM gibi kurumların temsilcileri de katılacak.

Konu ile ilgili Genk belediye medya-iletişim bürosu tarafından yapılan açıklamayı okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.

Economische missie uit Genk naar Kayseri

Begin 2011 werd het stadsbestuur van Genk gecontacteerd door enkele leden van Betiad (Unie van Turkse ondernemers in België) met de vraag om een economische en vriendschapsband te verwezenlijken tussen de stad Genk en de stad Kayseri in Turkije. De stad heeft besloten hierop in te gaan en een delegatie af te vaardigen om de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen.

Kayseri is gelegen in centraal Turkije. De stad telt zo’n 950.000 inwoners en kent sedert de jaren ‘80 van de vorige eeuw een bijzondere economische groei. Vandaag staat Kayseri bekend als bloeiende industriestad met als belangrijkste industrieën oa. textiel, meubelen, machinebouw, metaal, ijzer en staal. Heel wat Limburgers met Turkse roots zijn overigens afkomstig uit de streek rond Kayseri.

De stad heeft besloten om in te gaan op de vraag van Betiad. Het stadsbestuur vaardigt een delegatie af bestaande uit een drietal mandatarissen en een aantal ambtenaren uit de sectoren economie, sociale zaken en technische dienst. De delegatie staat onder leiding van burgemeester Wim Dries. Reizen verder ook mee: deelnemers van Unizo, Voka, VKW en de VIG (Vereniging Industriëlen Genk). De missie kan rekenen op de steun van de provincie Limburg en LRM. Er is immers duidelijk interesse in het economisch potentieel van de regio Kayseri bij het brede ondernemersveld in Limburg.

Het bezoek aan Kayseri is een eerste stap in de opbouw van een economische en vriendschapsband tussen de stad Genk en de stad Kayseri. Het is de bedoeling verder na te gaan welke kansen deze regio biedt om te komen tot een win-win situatie voor de Genkse en de Limburgse ondernemers.

Tijdens deze studiereis zullen de beide stadbesturen een intentieverklaring ondertekenen, die de basis vormt voor de ontwikkeling van de economische en vriendschapsband tussen de stad Genk en de stad Kayseri.

Dienst Economie

Tel. 089 65 44 28

economie@genk.be   

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.