Haberin yayım tarihi
2012-06-06
Haberin bulunduğu kategoriler

Kiezen voor integratie.

Sonja Claes is burgemeester, Sevim Murat is gemeenteraadslid in Heusden-Zolder.

De gemeente waar volgende gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst een volledig Turkse lijst zal opkomen. Voor haar druist dit in tegen integratie.

Politiek moet een afspiegeling zijn van de verschillende groepen in een samenleving. Je zal dit in elke partij, in elke gemeente terugvinden: elke politieke partij probeert bij de samenstelling van de lijst te streven naar een afspiegeling van zijn inwoners. Gelijke vertegenwoordiging van mannen én vrouwen, van de verschillende deelgemeenten, van jongeren en ouderen: elke politieke partij wordt er mee geconfronteerd. In Heusden-Zolder komen hierbij ook onze allochtone medeburgers.

In de realiteit zijn de mensen van allochtone origine al lange tijd politiek actief. Zolang wij weten zijn er al inwoners van Turkse origine lid van de gemeenteraad.  En dit zal ook in de toekomst zo blijven. In Heusden-Zolder zal er niet één politieke partij zijn die geen mensen van vreemde origine op de lijst zal zetten.

Een eigen, Turkse politieke partij druist voor ons in tegen integratie. Net zoals we tegen een eigen partij voor vrouwen zou zijn. Wij pleiten voor integratie, hoe moeilijk ook. We willen blijven geloven dat Turkse mensen best in de politieke partijen in Heusden-Zolder integreren. We pleiten voor het integreren van Turkse mensen op onze ‘Vlaamse’ lijsten.

Het beste bewijs dat we in Heusden-Zolder pleiten voor integratie is het feit dat Selahattin Ozer zelf deze legislatuur alle kansen heeft gekregen in de politiek in Heusden-Zolder. Bij het begin van de legislatuur was hij schepen. Deze kans heeft hij niet gegrepen. CD&V Plus werd gedwongen Selahattin Ozer zijn bevoegdheden te ontnemen na het uiten van bedreigingen tegenover gemeentepersoneel. De wetgeving liet ons niet toe om hem te ontslaan. Hierdoor ontving hij gedurende vijf jaar zijn wedde, zonder engagement voor onze gemeente of voor de allochtone gemeenschap in Heusden-Zolder.

Sonja Claes: ‘Ik zet mij al mijn hele politiek carrière in om àlle bevolkingsgroepen te vertegenwoordigen, ook de Turkse mensen, en dat zal niet veranderen. ‘

Sevim Murat: ‘Als vrouw van Turkse origine wil ik door middel van politiek iets betekenen voor alle mensen in Heusden-Zolder.’

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.