Haberin yayım tarihi
2012-02-02
Haberin bulunduğu kategoriler

Kinderen in stedelijkekinderopvang smullen van eerlijke en biologische bananen

Destedelijke kinderdagverblijven kopen vanaf 2012 fairtrade- en biobananen aan.Jaarlijks komt dat neer op ongeveer 8 ton bananen. De stad draagt de titel vanFairTradeGemeente en wil daarom een duurzaam aankoopbeleid. Verder wil ze jongen oud warm maken voor bewust consumeren.

Vanafvandaag heeft de stad een nieuw fairtradeproduct. Het gaat om bananen voor allekindjes in de stedelijke kinderdagverblijven.

Binnende teelt en de productieketen van de bananen wordt rekening gehouden met tweeprincipes die door erkende en onafhankelijke labels worden gecontroleerd.

Eeneerste principe is fair trade of eerlijke handel: de bananen zijn geteeld doorbananenboeren in het Zuiden. De boeren krijgen een eerlijke prijs voor hunbananen. Ze krijgen ook een premie die ze herinvesteren in onderwijs,gezondheidszorg of projecten ten gunste van hun dorpsgemeenschap.

Eentweede principe is de biologische teelt: de bananen zijn geteeld volgens deprincipes van de biologische landbouw. Ze zijn dus natuurlijk geteeld, zondergebruik van pesticiden of kunstmeststoffen.

Destad Antwerpen vindt duurzaamheid een belangrijk thema en wil jong en oud warmmaken voor bewust consumeren. Ze onderneemt ook zelf concrete duurzameinitiatieven via haar aankoopbeleid. De stad koopt sinds haar titel vanFairTradeGemeente in 2007 jaarlijks een nieuw fairtradeproduct aan. Zo werdenonder meer al fairtradefruitsap op het stadhuis, fairtradesuiker bij alle eerlijkekoffie en fairtrade-t-shirts geïntroduceerd.

Voor meer informatie:

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.