Haberin yayım tarihi
2010-02-25
Haberin bulunduğu kategoriler

Uitbreiding aantal rusthuisbedden in Heusden-Zolder

Gisteren, maandag 22 februari 2009, werd op het schepencollege van Heusden-Zolder de bouwvergunning goedgekeurd voor de bouw van een nieuw rusthuis in Heusden-Centrum.
De bouw van 87 rusthuisbedden aangevuld met 34 serviceflats en 92 parkeerplaatsen zal ervoor zorgen dat het ouderenzorgbeleid in Heusden-Zolder verder dynamisch uitgebouwd kan worden.
 
Er waren in Heusden-Zolder immers nog heel wat groeimogelijkheden. Als burgemeester volg ik de ontwikkelingen in deze sector goed op en er zit heel wat in de pijplijn.
 
De goedkeuring van de bouwvergunning voor NV Immoven zorgt voor een nieuwe impuls in de rusthuissector in Heusden-Zolder. De initiatiefnemers wilden in eerste instantie hun rusthuis in Zolder-Centrum bouwen. Doordat De Bloemelingen hier echter gevestigd is, was het aangewezen dat de initiatiefnemers een andere locatie kozen. Samen met de gemeente zijn ze hierin geslaagd. Door een grondruil tussen NV Immoven en de gemeente worden de rusthuizen optimaal gespreid binnen Heusden-Zolder. NV Immoven zal in het centrum van Heusden een rusthuis bouwen van 87 bedden. Het nieuwe rusthuis zal gebouwd worden tegenover de sporthal in Heusden-centrum. Hierdoor zullen de inwoners van onze gemeente ook in hun eigen omgeving kunnen oud worden!
 
Maar ook de eigenaars van rusthuis Berkenbos bouwen in de nabije toekomst hun rusthuis verder uit. Er werd op 16 maart 2009 een bouwvergunning afgeleverd voor de uitbreiding van hun rusthuis met 39 plaatsen: van 47 bedden tot 86 bedden. Hun terrein werd reeds bouwrijp gemaakt en men start eerdaags met de renovatie en de bouw van het nieuwe rusthuis. Als alles goed gaat, start de aannemer op 1 maart.
 
De realisatie van deze bijkomende bedden zal zorgen voor een verhoging van de programmatienorm van 48% vandaag naar een programmatienorm van 85% in de nabije toekomst. Als deze realisatie lukt, kan ik als burgemeester trots zijn. Een rusthuis bezorgt zijn bewoners immers niet alleen een mooie oude dag in eigen omgeving, maar zorgt ook voor bijkomende tewerkstelling in onze gemeente.
 
Momenteel zijn er in Heusden-Zolder drie rusthuizen actief: Berckenbosch biedt onderdak aan 47 bewoners, De Bloemelingen is een thuis voor 90 bewoners en Villa W.A. Mozart vangt 25 zorgbehoevende ouderen op. Hiermee is vandaag de dag 48% van de programmatienorm ingevuld. Volgens het nieuwe decreet mag Heusden-Zolder 335 rusthuisplaatsen op zijn grondgebied tellen. Vandaag de dag zijn er dat 162, in de nabije toekomst zullen er dat 288 zijn.
 
Sonja Claes
Burgemeester Heusden-Zolder

Son Haberler

Hits: [srs_total_pageViews] Visitors: [srs_total_visitors]
Copyright © GUNDEM.be
Site içeriği ve dizaynın tüm hakları GÜNDEM.be websitesine aittir.
Kopyalamak ve izinsiz kullanmak kesinlikle yasaktır.